Politic

Primarul Capitalei furios la culme: „Luni aștept demisia cuiva”. La cine se referă Ion Ceban

Pinterest LinkedIn Tumblr

O uriașă șopârlă gonflabilă și-a făcut recent apariția în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală, în zona în care este amplasat și pomul de Crăciun instalat de Primăria Chișinău. Prezența șopârlei a fost semnalată printr-o postare a unei pagini locale de umor de pe Facebook. Tot pe internet, reacția primarului general, Ion Ceban, a fost una promptă. „Luni aștept demisia cuiva”, a comentat edilul.

Marcel Zambițchi a treia saptamina vorbim despre faptul ca în piață nu trebuie sa fie favela peste favela. Fără пристройкэ și mansarda, fără prea multe elemente adunate unul peste altul. Rog demisia benevola de luni.
Dna Steluţa Mitriuc cum am vorbit ieri, faceți regula estetica și funcțională acolo. Aveți termen pina pe 21.12 cind se lansează tirgul de Crăciun. Un sfirsit de saptamina cit mai reușit sa aveți cu toții, a scris Ion ceban pe facebook.

Potrivit Cotidianul.md, internauții au făcut haz de creatura gonflabilă din centrul Chișinăului.

Solicitarea de „demisie a cuiva” nu a rămas fără comentarii. Doi internauți i-au dat replică lui Ion Ceban.

Toți care s-au ocupat de „feeria” de anul acesta trebuie demiși. Degrabă e Crăciunul iar la principalul brad al țării – scânduri, garduri peste garduri, stoica, caruseluri ruginite fiecare cu muzica lui, iarăși setcă de lumini peste pman… Numai scapasem… Parcă ești la club in sat în 90… of”, a comentat o femeie.

Chiar dacă va demisiona șeful direcției de comerț nu se vor schimba multe lucruri spre bine, ar fi bine să demisioneze toți cei care au activat la conducerea direcțiilor, asociațiilor,întreprinderilor municipale în ultimii 5-10 ani. Cred că primarul general ar trebui să aibă sub conducerea lui nemijlocită o secție de control profesional în toate domeniile de activitate a primăriei”, a scris un bărbat.

Cel mai probabil, solicitarea de demisie i se adresează șefului Direcției Comerț a Primăriei, Marcel Zambițchi. La 9 decembrie, Ion Ceban l-a avertizat public pentru anumite nereguli găsite la caruselul instalat în PMAN în perioada sărbătorilor de iarnă. „Plecați ori dumneavoastră, ori tovarășul cu caruselurile din Piață”, l-a avertizat Ceban pe Zambițchi, nemulțumit de faptul că între orele 14 și 17, perioada în care municipalitatea a anunțat că caruselurile sunt gratuite, doritorii erau solicitați să plătească.

Un alt funcționar responsabil de estetica din PMAN este șefa Direcției Cultură a Primăriei, care a primit indicații de la primar „să nu transforme PMAN într-o favelă”. „Vedem că acolo se adaugă tot felul de buticuri. Mai trebuie o mansardă deasupa Guvernului și o „pristroikă” la Pușkin. Luați vă rog, sub control personal, dacă domnul Zambițchi nu se decurcă”, s-a adresat edilul Capitalei.

loading...

Comments are closed.