Alte știri

Primarul General, Ion Ceban, a prezentat candidaturile la funcțiile de viceprimar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Victor Chironda, Angela Cutasevici, Inga Ionesii și Ilie Ceban ar urma să devină viceprimarii capitalei. Candidaturile acestora au fost anunțate de primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

Astfel, fostul secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici, este propusă pentru funcția de viceprimar pe domeniul social și educație. Consilierul Victor Chironda ar urma să ocupe funcția de viceprimar pe planificare urbană. Ambasadoarea Republicii Moldova în Estonia, Inga Ionesi, este propusă pentru funcția de viceprimar pe domeniul investiții și economie, iar Ilie Ceban – viceprimar pe domeniul juridic.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ion Ceban spune că așteaptă ca CMC să susțină aceste candidaturi pentru ca ei să acceadă cât mai repede în funcție.

Viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia Consiliului municipal, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar este exclus de pe ordinea de zi la două ședințe consecutive sau nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului municipal.

loading...

Comments are closed.