Alte știri

Primarul Ion Ceban raportează despre starea lucrurilor din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban a anunțat că, astăzi, a avut o nouă ședință a serviciilor municipale, în format online, unde s-a raportat despre starea lucrurilor din capitală.

„Au fost repartizate 500 de teste pentru verificarea medicilor din toate instituțiile medicale.

Au fost create puncte de recoltare pentru testarea personalului medical și auxiliar.

Medicii de familie au fost instruiți cu privire la regulile de protecție.

Din numărul total confirmate pe republică, 260 sunt din municipiul Chișinău. Sub supraveghere de către asistența primară sunt peste 13 mii de persoane.

Cât ține de medicii transportați la serviciu și la domiciliu, pe parcursul a 11 zile au fost transportate 1200 de angajați medicali și au fost făcute 106 curse.

Cât privește asistența socială: zilnic are loc informarea și consultarea cetățenilor. Au fost recepționate peste 2200 de solicitări de la diverse persoane. Peste 29 de mii de beneficiari ai asistenței sociale au fost informați despre măsurile de profilaxie. Iar, peste 15 mii de persoane vârstnice au fost contactate pentru a li se spune să rămână la domiciliu și să sune linia verde în caz de necesitate. 0800 000 80///0800 000 90

Peste 4000 de vizite au fost efectuate la domiciliul persoanelor care au nevoie de ajutor, împreună cu voluntarii din cadrul direcției. Peste 1 200 de pachete sociale au fost livrate, la fel și colete.

Atestăm în această dimineață un flux mai mare de călători în transportul public, care funcționează cu programul vechi, dimineața și seara, la capacitate maximă. În curând se va lua decizia cu privire la cum va funcționa în continuare transportul public.

Centrul de triere de la „Moldexpo” este gata de a primi pacienți suspecți. Pavilionul nr. 1 este gata de săptămâna trecută, iar pavilionul nr.2 este aproape gata. A fost stabilit deja cum vor fi alimentați medicii și pacienții.

Avem un bloc în carantină pe strada Alba Iulia. Este vorba de un fost cămin, care are grupuri sanitare comune și bucătării. Acolo sunt instalate două posturi de poliție, care permite ieșirea a câte un membru de familie, pentru 30 de minute, ca să achiziționeze alimente și medicamente. Situația este sub control.

Dacă vorbim de proiectul lecții online, azi vom avem o ședință cu ministrul Educației la ora 15:00, unde vom definitiva acest proiect. Deja avem 100 de lecții filmate, în total vor fi 4500 de lecții. Ne propunem ca până la sfârșitul lunii să lansăm proiectul. Avem 33 de echipe de filmare.

Cât ține de dezinfectarea care se face în oraș, în fiecare zi se prelucrează tot orașul. În acest proces sunt implicate 629 de persoane. Responsabilii mi-au raportat că substanța pentru dezinfectare a fost achiziționată până la sfârșitul lunii.

Am venit cu un apel către toți angajații primăriei. Chiar dacă de astăzi toți ies la muncă, eu am aceeași rugăminte, șefii de direcții, directorii să permită acelor angajați care este posibil să lucreze de la distanță. De acasă. Doar ca angajații să vină și să scrie o cerere în acest sens. Încurajez și alți angajatori să facă acest lucru.

Pentru că în unele cazuri se poate lucra și de acasă. La fel, sfătui părinții să evite să meargă la cumpărături cu copiii. Plus s-a luat decizia ca fiecare unitate de comerț să măsoare temperatura fiecărei persoane la intrare în magazin. Vă rog foarte mult atrageți atenția la toate aceste lucruri și nu riscați”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

Citește și: Ion Chicu anunță că de mâine bugetarii vor avea liber

loading...

Comments are closed.