Primarul municipiului Bălți este nemulțumit de activitatea subalternilor

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petcov, a exprimat nemulțumirea față de activitatea conducerii întreprinderilor municipale în organizarea lucrărilor de deszăpezire a trotuarelor și curților din oraș.

La o ședință cu reprezentanții serviciilor comunale, edilul a menționat că, în ultimele zile, au fost evacuate aproximativ 1800 de tone de zăpadă doar de pe străzile centrale ale orașului. Cu toate acestea, situația cu deszăpezirea curților și a trotuarelor este destul de problematică.

„Am pretenții serioase ce țin de deszăpezirea trotuarelor și a curților. În unele zone, zăpada nu a fost încă îndepărtată, iar în altele, doar parțial”, a declarat Alexandr Petcov.

Primarul a solicitat organizarea activității ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi Bălți” și ÎM „Gospodăria locativ-comunală” în așa fel încât să se curețe cât mai multă zăpadă până la topirea acesteia.

De asemenea, structurile municipale au fost atenționate asupra necesității unei colaborări mai eficiente cu conducerea fondului locativ, care nu este subordonat ÎM „Gospodăria locativ-comunală”, în vederea unei curățări mai eficiente a drumurilor interioare din curți.

În cadrul ședinței, Alexandr Petcov a atras atenția angajaților serviciilor comunale asupra neexecutării Deciziei Consiliului municipal din 2015 privind aprobarea regulilor de asigurare a curățeniei și ordinii pe teritoriul mun. Bălți. În acest sens, primarul a solicitat aplicarea strictă a prevederilor acestei decizii, în care sunt clar definite zonele de responsabilitate ale agenților economici în ceea ce privește asigurarea curățeniei pe teritoriile adiacente.

Primarul a avertizat că, în cazul în care situația nu se va îmbunătăți în curând, vor fi luate măsuri administrative împotriva persoanelor responsabile.

Total
0
Shares
Total
0
Share