Politic

Prime TV ar putea rezilia contractul cu Первый канал

Pinterest LinkedIn Tumblr

Legea de modificare a a Codului Audiovizualului cunoscută în popor drept legea împotriva propagandei străine ar putea să însemne stoparea colaborării dintre liderul de audiență printre televiziunile moldovenești, Prime TV și canalul rusesc „Первый Канал”.

Șeful comitetului Dumei rusești pentru CSI, Leonid Kalașnikov a spus că decizia va fi luată în urma ultimelor evenimente din Republica Moldova „Actualul președinte Igor Dodon este unul pro-rus, doar că atribuțiile sale sunt scăzute, iar Moldova s-a întors cu capul spre Vest.”

Leonid Kalașnikov a spus că Prime TV a semnat contract cu Первый Канал dar are de gând să folosească doar emisiunile de divertisment, iar cele analitice și politice să le înlocuiască. Astfel deputatul rus spune că o astfel de colaborare nu poate să mai aibă loc și în Duma rusească se va pune problema de a rezilia contractele cu Prime TV.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova a inițiat un proiect de lege care va permite transmiterea emisiunilor informative și analitice doar din statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, proiectul a fost votat de Parlamentul Republicii Moldova și în scurt timp va intra în vigoare.

loading...

Comments are closed.