Alte știri

Primele 10 autospeciale din cadrul proiectului SMURD – 2 au ajuns în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primele  10 autospeciale achiziționate în cadrul Proiectului SMURD – 2 au ajuns în Republica Moldova. Tehnica specială a fost livrată la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și urmează să completeze baza tehnică materială destinată acțiunilor de intervenție a echipajelor SMURD.

Opt autospecialele sunt de tip FRAP fiind destinate intervenției rapide în caz de incendii sau accidente, evacuării și transportului de victime. Acestea  dispun de echipament pentru stingerea incendiilor, descarcerare, acordarea primului ajutor, precum și de o celulă medicală. Mașinile  performante de tip furgon cu tracțiune 4X4, au peste 190 cai putere și sunt destinate misiunilor de salvare. Totodată la IGSU au ajuns și două ambulanțe de terapie intensivă care vor spori calitatea acțiunilor SMURD.

Conform Proiectului SMURD – 2, în total în țara noastră vor fi livrate 14 autospeciale  dotate cu echipament medical performant pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea pacienților la spital, dar și efectuarea lucrărilor de descarcerare și salvare.

Proiectul transfrontalier  SMURD – 2 este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget în valoare de peste 10 milioane euro și prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni și Cantemir, dar și construcția a patru platforme de aterizare  – decolare pentru elicopterele SMURD în preajma a patru spitale din municipiile Chișinău, Bălți și Cahul. Perioada de implementare a activităților nominalizate vor fi realizate până la finele anului 2022.

loading...

Comments are closed.