Economic

Primele căpșuni moldovenești au apărut în vânzare. Prețul unui kg trece de 100 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În supermarketurile din Chișinău au apărut primele căpșuni proaspete moldovenești. Acestea se vînd la un preț de 110 lei pentru un kilogram. În același timp, vînzătorii practic nu au profit dat fiind că prețul de cumpărare este cu numai 10% mai mic. Cu toate acestea, există o cerere pentru căpșunile moldovenești, chiar dacă fructele importate costă mult mai puțin.

De ce fructele din Moldova sunt mai scumpe ca cele din import? „Fructele importate sînt aduse doar o dată pe lună și, după un timp oarecare, acestea își pierd aspectul, prin urmare, prețul scade. În același timp, aprovizionarea cu căpșuni în Moldova este încă la nivelul sutelor de kilograme, nu vorbim de tone – oferta este foarte mică”, a explicat Anneta Ganenco, președintele asociației ”Pomușoarele Moldovei”.
 
Căpșunile pot fi cumpărate și la chioșcurile private de vînzare a fructelor, care se găsesc în fiecare sector din capitală. Aici căpșunile au un preț mediu de 80 lei/kilogram.
 
Dar pentru cei care nu își pot permite nici acest preț, ei nu mai au mult timp de așteptat deoarece pînă la sfîrșitul lunii mai vor fi mult mai multe căpșuni și prețul lor va scădea considerabil. 
loading...

Comments are closed.