Primele declarații făcute de Sergiu Sîrbu după comoția cerebrală suferită: “Regret că cei care țin discursuri despre libertate recurg la pumni”

sergiu sirbu, maia sandu si nastase, otravire cu mercur, maia sandu otravita, nastase otravit, campanie electorala

Deputatul Sergiu Sîrbu, internat la Spitalul Clinic de urgență din Chișinău a venit cu o primă reacție pe pagina sa de Facebook după ce ieri a fost bătut de activistul mișcării extremiste ANTIFA, Pavel Grigorciuc, motiv pentru care a fost internat în spital suferind o comoție cerebrală.

Mă simt deja mai bine, sper să pot pleca acasă cât mai repede, însă nu înainte de a finaliza toate investigațiile și ca medicii să poată evalua eventualele consecințe ale comoției, care pot apărea mai târziu.” scrie deputatul în mesajul său, mulțumind tuturor pentru susținere și mesajele pozitive transmise.

Sîrbu scrie că regretă că a existat acest incident neplăcut, pe care nu l-a dorit și nici nu îl dorește nimănui. “Toți cei care mă cunosc știu că sunt un om pașnic, care evită conflictele și, cu atât mai mult, orice fel de situație agresivă. Cel mai mult regret însă că la acest incident a fost nevoită să asiste soția mea, care s-a speriat foarte tare. “ a mai adăugat deputatul.

Sergiu Sîrbu a făcut și unele clarificări pe acest subiect, oferind detalii cu privire la acest neplăcut incident pentru jurnaliști dar și pentru alte persoane care doresc să afle din prima sursă, pentru a nu denatura mesajul. Acesta spune că după ședința Parlamentului a mers cu soția la un local din Parcul Ștefan cel Mare, iar la intrare s-a intersectat cu avocatul lui Veaceslav Platon, Eduard Rudenco, susținător al blocului ACUM și Pavel Grigorciuc, care era vizibil agitat după ce a participat la protestul blocului ACUM din fața Parlamentului. Cel din urmă nu a stat mult pe gânduri și a început să îl insulte pe Sârbu.

“Foarte calm i-am propus să intrăm în cafenea și să discutăm civilizat, lucru care poate fi confirmat de martori. Nu am apucat să deschid bine ușa localului când am fost tras agresiv de Grigorciuc înapoi afară și imediat lovit cu putere în partea dreaptă a capului. Am simțit doar o lovitură foarte puternică, fără să înțeleg dacă m-a lovit cu pumnul sau cu un obiect. Numai nu palmă a fost. “ continuă mesajul său Sergiu Sîrbu.

Deputatul spune că martorii acestui incident au vot alți deputați din fracțiunea PDM, dar și clienții localului. După ce și-a revenit din urma loviturii, Sîrbu l-a întrebat pe Grigorciuc, “Pavel spune te rog, pumnii sunt unicele argumente ale tale? “, în schimb a primit însă o nouă porție de insulte la adresa sa. Toate aceste lucruri pot fi confirmate de numeroși martori care erau în local, nu a existat nici o provocare din partea lui Sîrbu, cum în mod incorect a declarat Grigorciuc.

În opinia deputatului, acest incident este unul și mai neplăcut fiindcă a fost cauzat de unul dintre cei care țin discursuri despre libertate și dreptate pe scena manifestațiilor blocului ACUM, care la rândul său e format din politicieni cae pretind a fi pro-europeni, care promovează valori europene în Moldova.

În cele din urmă, Sergiu Sîrbu promite că nu se va lăsa intimidat și va continua ceea ce a făcut și până acum, să muncească pentru cei care au dat votul PDM-ului, lângă cei mai solidari și minunați colegi.

Amintim că ieri în perioada amiezii, deputatul Sergiu Sîrbu a fost lovit de către activistul organizației extremiste ANTIFA, Pavel Grigorciuc. În urma loviturii, acesta a fost internat în spital, suferind o comoție cerebrală.

Total
0
Shares
Total
0
Share