Alte știri

Primele imagini cu atacatorul din Franţa. Cum a ajuns la Nisa şi ce a făcut înainte de atacul din catedrală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Brahim Aouissaoui, atacatorul de la catedrala Notre Dame din Nisa, se afla de mai puțin de o lună în Europa. El venise cu o barcă de migranți prin insula Lampedusa şi a stat în carantină, ocazie cu care i s-au făcut fotografii pentru documente. Ulterior, a mers în Franța, unde a executat atacul de la catedrala din Nisa, transmite Telegraph.md cu referire la Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Anchetatorii l-au identificat pe tunisianul Brahim Aouissaoui, 21 de ani, după ce au descoperit documentele lui făcute de Crucea Roșie italiană, care l-a luat în evidență după ce acesta a ajuns pe insula Lampedusa, pe 20 septembrie, cu un vas de migranți, scrie Le Figaro.

„Ulterior, el a ajuns la Bari, Italia, pe 9 octombrie”, a declarat un procuror.

Autoritățile italiene l-au găsit pe teritoriul țării și chiar au întocmit un act de deportare, potrivit Ministerului Justiției. Tunisianul nu a fost însă reținut și pus în arest, scrie Il Coriere. Posibila cauză ar fi fost lipsa de locuri în centrele de detenție, din cauza pandemiei Covid-19.

Ce a făcut Brahim Aouissaoui înainte de atac

Momentul exact când a ajuns în Franța nu se cunoaște. Potrivit familiei sale, care locuiește în orașul tunsian Sfax, tânărul ar fi ajuns la Nisa în dimineața atacului sau cu o seară înainte și căuta un loc să doarmă în apropierea catedralei. Familia a recunoscut imaginile de locul atacului prezentate de media, deoarece le văzuse joi dimineață, în timpul unui apel video cu Brahim.

„Fratele meu era o persoană prietenoasă şi niciodată nu a arătat semne de extremism (…) El îi respecta pe toţi ceilalţi oameni şi accepta diferenţele dintre ei încă din copilărie”, a spus fratele său mai mare, Yassin.

Membrii familiei sale, investigaţi în prezent de autorităţile din Tunisia, mai afirmă că Aoussaoui nu le-a mărturisit niciodată că ar fi dorit să plece din Tunisia.

Un atac terorist cu armă albă a avut loc joi în orașul francez Nisa. Trei oameni au murit, dintre care unul decapitat, după ce un bărbat înarmat cu un cuțit i-a atacat într-o catedrală din centrul orașului.

Simona Halep a fost testată pozitiv la coronavirus

 

loading...

Comments are closed.