Alte știri

Primul caz de Covid-19 depistat la un animal sălbatic: o nurcă din Statele Unite

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nurcă sălbatică din Statele Unite a fost depistată cu Covid-19, fiind primul caz de infectare cu coronavirus la un animal sălbatic.

Departamentul Agriculturii din SUA a anunțat că nurca infectată a fost depistată în Utah, în apropierea unei ferme de nurci în care mai multe animale aveau deja virusul, conform BBC.

Focarele de Covid-19 în ferme de nurci din SUA și Europa au dus deja la moartea a mii de animale. De asemenea, de teama unui focar de Covid-19, milioane de nurci au fost sacrificate de fermieri.

Animalul infectat a fost descoperit în urma unor controale efectuate de autorități în jurul fermelor în care au fost identificate cazuri de Covid-19 la animale.

Autoritățile au testat mai multe animale din zonă, dar nurca a fost singura depistată cu virusul.

„Din câte știm, este primul animal sălbatic confirmat cu Sars-CoV-2”, a anunțat Departamentul de Agricultură într-o alertă trimisă Societății Internaționale pentru Boli Infecțioase.

Descoperirea a creat îngrijorări privind răspândirea coronavirusului în rândul populației de nurci sălbatice, a declarat dr. Dan Horton, expert în medicină veterinară la Universitatea Surrey din Marea Britanie, menționând că va fi necesară o monitorizare mai atentă a animalelor sălbatice.

Sursa: BBC

loading...

Comments are closed.