Externe

Primul deces în urma reinfectării cu coronavirus, în Olanda. Experții spun că pacienta a contractat 2 forme diferite ale virusului

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie, în vârstă de 89 de ani din Olanda, a murit după ce a contractat coronavirusul de două ori, potrivit experților. Pacienta suferea de un tip rar de cancer al măduvei osoase, iar sistemul ei imunitar a fost compromis din cauza tratamentelor, potrivit CNN

Femeia a ajuns la Urgenţe la începutul anului, cu febră şi tuse severă. În urma testelor pentru depistarea COVID-19 a fost confirmată pozitiv, motiv pentru care a rămas internată timp de 5 zile. Ulterior, starea ei de sănătate s-a ameliorat considerabil, singurul simptom rămas fiind starea de oboseală.

Aproape două luni mai târziu, la doar două zile după ce a început o nouă rundă de chimioterapie, pacienta a dezvoltat iar simptome caracteristice COVID-19. A fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a venit, din nou, pozitiv, deşi testele pentru anticorpi au ieşit negative în zilele 4 şi 6.

„În ziua 8, starea pacientei s-a deteriorat. A murit două săptămâni mai târziu”, au transmis cercetătorii.

Aceștia au subliniat, însă, că răspunsul ei imunitar ar fi putut să fie „suficient” pentru a combate Covid-19, deoarece tipul de tratament pe care l-a primit pentru cancer „nu duce neapărat la boli care pun viața în pericol”.

Echipa de specialişti a avut acces la toate probele testate pentru confirmarea infecţiei. Aceştia au confirmat că structura genetică a virusului a fost diferită în cazul celor două îmbolnăviri distincte.

Până în prezent, cercetătorii au confirmat doar 23 de cazuri de reinfecţie, dar în toate situaţiile anterioare pacientul şi-a revenit.

loading...

Comments are closed.