Actual

Primul dosar penal în cauza „Direcției nr. 5” în episodul „Petic” – trimis în judecată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a primului dosar în episodul „Petic”, care vizează înscenarea unui viol în interesul unei organizații criminale, de către foști angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În acest prim dosar trimis în judecată spre examinare în fond, pe banca acuzaților vor compărea doi învinuiți pentru complicitate la comiterea infracțiunii de abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale. Înscenarea violului a avut loc în 2018, în Ungheni, după care de către așa-zisa „victimă” a fost depusă o plângere falsă la autorități, cu declarații mincinoase. Pentru fapta comisă, cei doi vizați de dosarul trimis în judecată au fost remunerați cu sume bănești de ordinul zecilor mii de lei.

În ceea ce privește alte persoane investigate în cadrul dosarului, urmărirea penală continuă, iar publicul va fi informat odată ce vor deveni disponibile informații de impact social major. Cele două persoane trimise miercuri pe banca acuzaților se prevalează de prezumția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

loading...

Comments are closed.