Principalii trei candidaţi la funcţia de cancelar al Germaniei, acuzaţi de plagiat de către un expert austriac

Principalii trei candidaţi la funcţia de cancelar al Germaniei au fost acuzaţi de plagiat de către un expert austriac, însă deocamdată ei nu au răspuns acuzaţiilor, relatează marţi DPA.

Academicianul austriac Stefan Weber a anunţat luni că în urma analizării unor publicaţii scrise de trei candidaţi – în special candidata Verzilor, Annalena Baerbock – a descoperit zeci de pasaje problematice.

În lucrarea ‘Hoffnungsland’ (‘Ţinutul speranţei’), semnată de social-democratul Olaf Scholz – politicianul german cu cele mai mari şanse să devină cancelar după alegerile parlamentare din 26 septembrie – şi publicată în 2017, Weber a înregistrat trei fragmente susceptibile de plagiat.

Referitor la volumul ‘Die Aufsteigerrepublik’, scris de conservatorul Armin Laschet şi publicat în 2009, Stefan Weber a descoperit 17 pasaje cu probleme.

În fine, cartea ‘Jetzt’ (‘Acum’), semnată de ecologista Annalena Baerbock şi publicată în acest an, conţine cel puţin 100 de fragmente susceptibile de plagiat, a scris Weber pe blogul său.

”Rezultatul este şocant. Textul este o cârpeală de fragmente din alte locuri”, a spus Stefan Weber referitor la cartea semnată de Annalena Baerbock.

În acest din urmă caz, editura care a publicat cartea a promis că va oferi explicaţii mai detaliate despre sursele folosite în lucrare. Verzii l-au acuzat pe expertul austriac că încearcă să păteze imaginea Annalenei Baerbock.

Total
0
Shares
Total
0
Share