Alte știri

Principalul avocat al lui Navalnîi a fost arestat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Proeminentul avocat rus Ivan Pavlov a fost arestat vineri într-un hotel din Moscova de către Serviciul federal de securitate (FSB), au anunţat colegii săi din ONG-ul Komanda 29 (Echipa 29), care reprezintă şi organizaţiile opozantului Aleksei Navalnîi vizate de interzicerea activităţilor în urma acuzaţiilor de ‘extremism’, infomrează Agerpres.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Conform surselor, FSB a efectuat şi o percheziţie.

Nu există deocamdată o confirmare oficială a arestării lui Ivan Pavlov.

Potrivit colegilor săi, Pavlov este acuzat de dezvăluire de date dintr-o anchetă preliminară.

Organizaţiile legate de Aleksei Navalnîi sunt ameninţate că vor fi declarate „extremiste” în urma unei solicitări în acest sens a parchetului la jumătatea lunii aprilie, ceea ce ar duce la interzicerea lor în Rusia şi riscul pentru colaboratorii lor de a primi pedepse grele de închisoare.

Justiţia a ordonat deja luni suspendarea activităţilor Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) şi a birourilor lui Aleksei Navalnîi din întreaga Rusie. Acestea au anunţat imediat că-şi vor înceta activităţile în forma actuală pentru a-şi proteja colaboratorii.

Pavlov a apărut ca avocat al apărării în câteva procese care au reţinut atenţia internaţională.

Avocatul urma să-l reprezinte vineri într-o audiere pe fostul jurnalist Ivan Safronov, încarcerat pentru trădare.

Avocaţi din Rusia denunţă în mod repetat că sunt supuşi persecuţiilor în cursul unor demersuri juridice potenţial explozive din punct de vedere politic. Autorităţile sunt criticate la nivel internaţional pentru obstrucţionarea avocaţilor în munca lor.

Citește și: Președintele american, Joe Biden a fost criticat dur pentru afirmaţiile privind asaltul asupra Capitolului

loading...

Comments are closed.