Actualitate

Prioritățile comune ale OMS și Biroului de cooperare al Elveției în Moldova, discutate în cadrul unei întrevederi la Biroul Politici de Reintegrare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a avut ieri, 28 septembrie, o întrevedere cu rerezentantul de țară al Organizației Mondiale a Sănătății, Igor Pokanevich, și directoarea Biroului de cooperare al Elveției în Republica Moldova, Caroline Tissot.

Părțile au discutat despre marcarea a 20 de ani de activitate în Republica Moldova a Biroului de cooperare al Elveției, perioadă în care au fost realizate proiecte de dezvoltare în domeniul guvernării locale, dezvoltării economice, etc, inclusiv oferite granturi pentru beneficiari din regiunea transnistreană, prin intermediul Programului Măsuri de Consolidare a Încrederii între ambele maluri ale Nistrului.

Au fost trecute în revista activitățile realizate de catre OMS si Biroul elvețian în implementarea componentei CBM.

Cristina Lesnic a mulțumit pentru suportul oferit în construirea punților de încredere dintre ambele maluri și pentru angajamentul de a contribui la bunăstarea locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Chișinăul susține toate inițiativele orientate spre bunăstarea cetățenilor în cadrul CBM, a precizat dna Lesnic.

Viceprim-ministrul a punctat care este stadiul actual in procesul de negocieri și a exprimat îngrijorările Chișinăului cu privire la deteriorarea situației drepturilor omului în regiunea transnistreană. Totodată, Cristina Lensic a menționat că mizează pe sprijinul Elveției pentru îmbunătățirea situației drepturilor omului și a subliniat prioritățile Guvernului pe componenta drepturilor omului.

Caroline Tissot a informat că Elveția este în proces de elaborare a noii strategii de colaborare cu Republica Moldova pentru următorii patru ani, context în care viceprim-ministra pentru Reintegrare și-a exprimat disponibilitatea de a contribui la identificarea priorităților cheie, care vor stimula inclusiv încrederea în politicile promovate de către Guvern pentru locuitorii ambelor maluri și vor contribui la reintegrarea țării.

Reprezentanții OMS și ai Biroului Elvețian au dat asigurări că vor menține conlucrarea eficientă și transparenta activităților desfasurate în regiunea transnistreană.

Citește și: Ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu Directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova

loading...

Comments are closed.