Social

Problema demografică. Numărul liceenilor înmatriculați în școlile din Chișinău în 2017

Pinterest LinkedIn Tumblr

Anul acesta, în clasele liceale din Chișinău au fost înmatriculați puțin peste 4 500 de elevi, cifra fiind în scădere comparativ cu anul trecut. Cei mai mulți s-au înscris la profilul umanist – 2600. La profil realist s-au înscris 1666, la sport – 110. La alte profiluri cifra este și mai mică, transmite IPN.

Regulamentul prevede că treapta liceală poate exista doar în condițiile în care se formează două clase a câte cel puțin 20 de elevi. În nouă instituții de învățământ s-a acceptat condiționat păstrarea treptei liceale cu o singură clasă. Printre acestea sunt liceele: „Vasile Lupu”, „Mihail Koțiubinski”, „Natalia Gheorghiu”, „Lucian Blaga” etc. Condiția este ca aceste instituții să-și îmbunătățească procentul de admitere, dar și să aibă o rată înaltă de promovabilitate la BAC. În caz contrar, clase liceale nu vor mai fi în aceste instituții începând cu anul viitor, a spus șeful interimar al Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș.

Cât ține de activitatea grădinițelor, sunt 12 instituții care temporar nu activează. În opt dintre ele se efectuează reparații, din banii acordați de către Guvernul României. Lucrările urmează să se încheie către sfârșitul lunii septembrie. De asemenea, unele grădinițe se află încă în concediu. Referitor la două grădinițe închise pe motiv că nu existau bucătari, Alexandru Fleaș a declarat că problema a fost soluționată, iar activitatea va fi reluată de săptămâna viitoare.

loading...

Write A Comment