Alte știri

Problema deșeurilor din capitală și din localitățile adiacente, în atenția autorităților

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu primarii satelor Geamăna, Ciobanovca, orașului Anenii Noi,  cu prezența primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și a deputatului Alexandru Jizdan.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

La ședință a fost discutată situația actuală legată de gestionarea deșeurilor din capitală, dar și în localitățile adiacente.

De asemenea, au fost analizate câteva acțiuni concrete care necesită a fi întreprinse imediat pentru a reduce poluarea mediului și impactul negativ asupra sănătății oamenilor din regiune.

Primarul capitalei și conducerea satelor Geamăna și Ciobanovca au lansat discuțiile asupra semnării unor contracte de societate civilă pentru a asigura o activitate eficientă în continuare.

Prim-ministrul Ion Chicu a salutat discuția constructivă dintre aleșii locali și a încurajat menținerea unui dialog pozitiv. Șeful Executivului a menționat despre necesitatea continuării reabilitării infrastructurii localităților date.  În acest scop, la următoarea rectificare de buget, preconizată pentru sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie, vor fi alocate 5 milioane de lei localităților Geamăna și Ciobanovca.

A fost analizată și ideea implementării cât mai rapide a Strategiei de Management a Deșeurilor și a proiectului de Management al Deșeurilor Solide (MDS) în Republica Moldova, în baza Acordului de finanțare dintre RM și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Citește și: Situația de la depozitul de deșeuri de la Țânțăreni este gestionată de către serviciile municipale, în comun cu IGSU

loading...

Comments are closed.