Problema posturilor ilegale în Zona de Securitate rămâne pe agenda CUC

În cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control din 29 februarie 2024 desfășurată la Bender delegațiile au venit cu propuneri în încercarea de a găsi o soluție la problema posturilor ilegale ale structurilor de forță subordonate Tiraspolului amplasate în Zona de Securitate. Discuțiile nu au condus la atingerea consensului.

Delegația Republicii Moldova își menține poziția că libera circulație trebuie asigurată în Zona de Securitate, iar posturile ilegale trebuie eliminate din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

De asemenea, reprezentanții Chișinăului au solicitat neadmiterea provocărilor pe durata manifestărilor preconizate pentru 2 martie curent în localitățile din Zona de Securitate. Acestea vor fi dedicate comemorării eroilor căzuți în anul 1992 în luptele pentru independența țării. Ordinea publică va fi asigurată subdiviziunile teritoriale a Inspectoratului General al Poliției, iar reprezentanților Misiunii OSCE și ai Ucrainei în Comisia Unificată de Control li s-a solicitat suportul în monitorizarea situației în Zona de Securitate.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share