Probleme pentru Apple: ce se întâmplă cu serviciul Apple Pay

Apple are probleme în Germania. Autoritățile au pus gând rău companiei din cauza serviciului Apple Pay. Un proiect de lege controversat e pe cale să pună frână unui serviciu de pe urma căruia Apple are venituri consistente, informează playtec.ro.

Apple e somată de autoritățile din Germania să-ți revizuie politicile în baza cărora funcționează Apple Pay. În Parlament a fost depus un proiect de lege controversat, care are rolul de a preveni infracțiunile economice precum spălarea de bani. Practic, americanilor li se cere să permită dezvoltatorilor accesul la NFC. Mai multe dispozitive din gama Apple au fost echipate cu astfel de cipuri din fabrică ceea ce a dus la o oarecare exclusivitate Apple pe zona de plăți cu telefonul.

Acum, acest monopol ar putea dispărea, dacă proiectul din Parlamentul german va fi adoptat.

Germania a pus gând rău Apple Pay

Cipurile NFC sunt instalate în prezent pe modelele iPhone, de la generația 6 până în prezent. De asemenea, se regăsesc și în ceasurile inteligente Apple Watch. Numai că alte aplicaţii bancare de pe platforma iOS nu au acces la NFC. Iar Germania vrea să schimbe acest lucru.

Băncile care primesc acum acces trebuie să se înscrie în Apple Pay și să respecte condițiile impuse de americani. Asta înseamnă și comisioane plătite către compania condusă de Tim Cook. Evident că acest lucru le nemulțumește. Iar autoritățile din Germania sunt printre primele care fac pași în apărarea sistemul bancar clasic, în defavoarea noului sistem pe model fintech.

„Suntem surprinşi de cât de neaşteptată a fost această nouă legislaţie. Ne temem că proiectul de lege ar putea dăuna uşurinţei în utilizare, protecţiei datelor şi securităţii informaţiilor financiare”, susțin reprezentanții Apple.

Apple Pay e un serviciu care a fost luat la ochi și de autoritățile de la Bruxelles.  Mai multe companii din zona plăților mobile s-au plâns că Apple refuză să permită competitorilor accesul la Apple Wallet, dar și de faptul că iPhone-urile îi atenționează automat pe userii cu Wallet și interfața Apple Pay când se face conexiunea cu un dispozitiv NFC.

Alte aplicații, de pildă, trebuie deschise manual pentru a se conecta cu un POS.

Deocamdată, Comisia Europeană nu a început o investigație propriu-zisă pe piața plăților mobile. Deocamdată analizează, cere păreri și, ulterior, poate decide să înceapă o anchetă oficială sau să renunțe la un astfel de demers din lipsă de probe solide.

Total
0
Shares
Total
0
Share