Alte știri

Problemele cu care se confruntă locuitorii din Hagimus, din cauza restricțiilor impuse de Tiraspol, discutate în cadrul unei ședințe

Pinterest LinkedIn Tumblr

Problemele economice cu care se confruntă locuitorii satului Hagimus din cauza restricțiilor impuse de Tiraspol au fost discutate în cadrul unei ședințe convocate la fața locului de către Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic. Hagimus este o localitate din raionul Căușeni, situată în imediata apropiere a orașului Bender, în Zona de securitate.

Administrația locală a sesizat vineri, 10 iulie curent, Biroul Politici de Reintegrare privind multiplele probleme de securitate și legate de comercializarea producției agricole și libera circulație, mulți locuitori din sat fiind angajați la Bender.

Cristina Lesnic s-a deplasat luni la fața locului, convocând o ședință cu petiționarii, conducerea raionului Căușeni, Inspectoratul de Poliție, comandamentul militar întrunit al forțelor mixte de pacificare, consilierul UE de nivel înalt. În cadrul ședinței au fost examinate dificultățile cu care se confruntă populația din localitate, dar și din Zona de Securitate în general, convenindu-se intensificarea unor măsuri preventive.

De asemenea, viceprim-ministra pentru Reintegrare s-a deplasat, împreună cu reprezentanții administrației publice locale și a serviciilor desconcentrate, la locațiile unde au fost sesizate cele mai multe dificultăți.

Amintim că, potrivit celor mai recente decizii ale Tiraspolului, persoanele care traversează linia administrativă sunt obligate să treacă noi proceduri, care în opinia Chișinăului nu au rolul de „posturi sanitare”, având în vedere că sunt amplasate „forțe grănicerești”.

Anterior, Tiraspolul a impus restricții la traversarea liniei administrative și a instalat ilegal 37 de posturi de control în Zona de Securitate, împiedicând circulația populației din mai multe localități, în total cca 50 de mii de persoane.

Citește și: Chișinăul condamnă acțiunile Tiraspolului de îngrădire a liberei circulații a cetățenilor

loading...

Comments are closed.