Actual

Problemele veteranilor, discutate în cadrul unei ședințe de lucru la MAI

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei ședințe de lucru la MAI, au fost abordate subiecte cu privire la problemele veteranilor de război și inițiativele de soluționare a lor, inclusiv, prin colaborarea autorităților administrației publice centrale și locale.

La ședința de lucru a participat Secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci, consilierul Primului ministru, Nicolae Gârbu, președintele Asociației Veteranilor și Pensionarilor MAI , Alexei Armașu și angajați responsabili de domeniul resurselor umane.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte cu privire la activitatea Biroului pentru relații cu veteranii din cadrul Guvernului, în colaborare cu ministerele de forță, activitățile realizate în ultima perioadă și inițiativele pentru viitor.

Astfel, conducerea MAI a comunicat despre întâlnirile organizate în fiecare raion al țării, cu veteranii Ministerului Afacerilor Interne, problemele cu care se confruntă, acțiunile realizate în vederea soluționării lor și planurile pentru următoarea perioadă.

Consilierul Primului ministru a reiterat deschiderea și disponibilitatea Guvernului, în vederea identificării și soluționării dificultăților veteranilor participanți ai conflictelor armate, dar și a îmbunătățirii pachetului social, inclusiv, prin crearea unor platforme noi de evidență.

Totodată, părțile au discutat despre importanța implicării veteranilor în educarea tinerii generații,procesul de schimbare a legitimațiilor de veterani și îmbunătățire a vieții oamenilor care au luptat pentru independența și suveranitate Republicii Moldova.

Citește și: Guvernul și-a îndeplinit promisiunea de a crea Biroul pentru relații cu veteranii

loading...

Comments are closed.