Politic

Proca și Usatîi prinși cu aceeași minciună!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Renato Usatîi a reacționat bolnăvicios la revenirea lui Gherman Gorbunțov în Republica Moldova, pentru a depune mărturii în fața procurorilor de la Chișinău. Acesta a venit cu o reacție simptomatică, printr-o postare pe Facebook, în care se arată vădit deranjat de revenirea și colaborarea cu procurorii moldoveni a victimei atentatului comis la 20 martie 2012 la Londra de către Vitalie Proca.

Usatîi insinuează că împreună cu asasinul Vitalie Proca ar colabora cu ancheta din Marea Britanie și ar fi depus mărturii în fața anchetatorilor englezi. Asta deși anterior killerul Proca a negat implicarea sa în atentat și a recunoscut că a împușcat în Gorbunțov abia recent, după ce a fost motivat financiar de către Usatîi.

Insinuările lui Usatîi au fost desființate chiar de către Gorbunțov, care venind după o colaborare de câțiva ani cu justiția britanică în calitate de parte vătămată îl acuză pe Usatîi de comandarea atentatului la viața sa.

Gherman Gorbunțov apreciază drept total false declarațiile lui Usatîi, menționând că autoritățile rusești blochează accesul pentru justiția britanică la killerul Vitalie Proca, făcând uz de convenții internaționale în materie de cooperare procesual-penală.

 

loading...

Comments are closed.