Procesul de reglementare transnistreană, discutat la Parlament

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a discutat cu Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting. La întrevedere a participat și secretarul Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, Roman Roșca.

Oficialii au discutat despre procesul de reglementare transnistreană în contextul situației de securitate din regiune și a crizei energetice cu care se confruntă țara noastră. ”Situația este una complicată. Am redus consumul de energie, dar această măsură nu este suficientă. Nu avem interesul să provocăm o criză în regiunea din stânga Nistrului, noi ne susținem toți cetățenii”, a menționat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

De asemenea, la întrevedere s-a discutat și despre procesul de integrare europeană al țării noastre. ”Odată cu obținerea statutului de candidat și implementarea agendei de integrare, toți cetățenii vor beneficia de mai multe oportunități. Noi ne vom asigura, în continuare, că toată populația este protejată și sunt respectate drepturile omului”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

Menționăm că, la inițiativa președintelui legislativului, Igor Grosu, a fost constituită Comisia parlamentară specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova. Obiectivul ei este de a monitoriza și evalua situația privind politicile de reintegrare și de a elabora propuneri și recomandări, care ar permite redobândirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Total
0
Shares
Total
0
Share