Social

Procuratura Anticorupție a pus sechestru pe bunuri de milioane ale lui Ion Druță, ex-președinte CSJ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție informează despre aplicarea sechestrului asupra bunurilor imobiliare și autovehicule în valoare de 12,8 milioane de lei, în dosarul pornit pe faptul îmbogățirii ilicite, în care figurează ex-președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță. Acțiunile desfășurându-se de comun cu Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale, a CNA, informează Deschide.MD

Potrivit unui comunicat al procuraturii Anticorupție, printre bunurile asupra cărora procurorii au solicitat aplicarea sechestrului, se enumeră:

– 3 bunuri imobile (încăperi locative), situate în municipiul Chișinău;
– 1 autoturism fabricat în anul 2016;
Și alte 6 bunuri imobile( încăperi nelocative), mun. Chișinău;

Toate fiind înregistrate pe numele persoanelor din familie și anturajul judecătorului.

Amintim că, la data de 23 septembrie 2019, pe numele judecătorului Ion Druță, Procurorul General interimar a pornit urmărirea penală în baza articolului 330/2 alin. (2) din Codul penal, pe faptul îmbogățirii ilicite.

Temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat propripetățile dobândite de membrii familiei Druță, în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate.

 

loading...

Comments are closed.