Alte știri

Procuratura Anticorupție cere conducerii USEM suspendarea provizorie din funcţie a prodecanei Facultăţii de Jurnalism

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorii anticorupţie au cerut conducerii USEM suspendarea provizorie din funcţie a prodecanei Facultăţii de Jurnalism, cercetată pentru trafic de influenţă. Demersul a fost expediat pe numele rectorului USEM, iar printre motivele invocate în solicitare este şi riscul de influenţare a martorilor, informează Jurnal.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit jurisprudenţei Curţii Europene, suspendarea din funcţie nu are scop punitiv şi nu încalcă prezumţia de nevinovăţie, ci este un caracter preventiv şi provizoiu.

Prodecana facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reţinută ieri de CNA, în urma unui denunţ, depus de o studentă. Potrivit declarantei, lectorul universitar i-ar fi cerut 3000 de lei pentru o promova la examenul final şi anume susţinerea tezei de licenţă.

În denunţul recepţionat, studenta a declarat că urma să susţină teza de licenţă, dar că la verificarea acesteia prodecana s-a arătat nemulţumită de calitatea materialului prezentat. Ca să o ajute să promoveze examenul, femeia i-ar fi propus o teză deja scrisă în schimbul a 3 000 de lei. Ca să evite transmiterea directă a banilor, suspecta i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului (3 000 de lei), contractat de aceasta pentru cumpărarea unui telefon cu preţul de aproximativ 28 000 de lei.

Pentru documentarea cazului, pe 9 iunie 2021, a fost deschisă o anchetă, iar în procesul investigaţiilor a fost urmărită achitarea creditului, la data de 10 iunie, la una din instituţiile de microcreditare din capitală. Prodecanei i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de învinuit, ulterior fiind eliberată, prin ordonanţa procurorului, din motive de sănătate. Aceasta este cercetată în libertate şi este bănuită de trafic de influenţă.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // Prodecana facultăţii de Jurnalism de la USEM, reţinută de CNA. I-ar fi cerut unei studente să-i achite creditul pentru telefon în schimbul tezei de licenţă

loading...

Comments are closed.