Alte știri

Procuratura Anticorupție dezminte informația precum că acțiunile companiei Air Moldova au fost vândute

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție dezminte informația, care a apărut ieri în presă, că acțiunile companiei „Air Moldova”, deținute de „Blue Air”, au fost vândute chiar dacă pe ele fusese aplicat sechestru, informează Publika.md.

Potrivit procurorilor, firma românească și-a vândut pachetul de 49 de procente pe care îl deținea în cadrul „Civil Aviation Grup”, compania care a cumpărat anul trecut Air Moldova cu peste 1,2 miliarde de lei.

Acum două săptămâni, Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale a CNA şi Procuratura Anticorupţie au pus sub sechestru două aeronave, mai multe automobile şi imobile ale „Air Moldova”, în valoare de aproximativ 670 de milioane de lei, în cadrul dosarului penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea acestei companii.

De asemenea, anterior fusese aplicat sechestru în valoare de peste 300 de milioane de lei pe capitalul companiei. În prezent, valoarea totală a bunurilor indisponibilizate, în acest dosar, este de aproximativ un miliard de lei.

Compania „Air Moldova” a calificat anterior acţiunile instituţiilor anticorupţie drept o campanie de denigrare cu scopul de o a falimenta.

loading...

Comments are closed.