Social

Procuratura Chișinău a deschis un dosar pentru omor în cazul exploziei din sectorul Râșcani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Chișinău a deschis o cauză penală pentru omor din imprudență în cazul exploziei în blocul din bulevardul Moscovei, în urma căruia trei persoane, inclusiv un copil, au murit, iar nouă au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce în blocul unde locuiau a avut loc o explozie puternică.

Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului de unde a pornit deflagrația nu au exploatat conform normelor stabilite butelia cu gaz, atunci ei riscă pînă la șase ani de pușcărie. În urma exploziei, au fost afectate patru apartamente de la etajele 14, 15, 16 și 17, iar în locul lor a rămas o gaură imensă, transmite Radio Chișinău.

Printre cei decedați sînt un bărbat de 77 de ani, care s-a stins pe patul de spital. Noaptea trecută de sub ruine au fost scoase corpurile neînsuflețite ale unei femei și al unui copil, care au stat sub dărâmături mai bine de 24 de ore.

Familiile persoanelor decedate în urma exploziei din sectorul Rășcani al capitalei vor primi ajutoare materiale de câte 50 de mii de lei, din partea Guvernului. De asemenea Primăria capitalei a decis să aloce 10 milioane de lei pentru procurarea apartamentelor persoanelor care au rămas pe drumuri după explozie.

loading...

Comments are closed.