Actualitate

Procuratura Generală este nemulțumită de ultimele decizii judecătorești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Evaluând soluțiile date ieri de magistrați, care i-au liberat sub control judiciar atât pe deputații învinuiți pe dosare de rezonanță, cât și în speța judecătorului de la Judecătoria Chișinău, prins în flagrant cu mită, Procuratura Generală punctează următoarele:

1. Aceste exemple, deopotrivă cu multe altele despre care am semnalat constant, vin să reconfirme mesajele noastre anterioare, prin care am informat societatea, organele supreme ale statului, partenerii de dezvoltare, instituțiile internaționale despre starea de fapt din justiție și impedimentele serioase pe care le avem în cadrul urmăririi penale a fraudei bancare, dar și altor cazuri de criminalitate gravă.

2. Procurorii dispun de material probant solid pe toate cazurile în care solicită aplicarea arestului preventiv, acesta fiind pus doar la dispoziția judecătorilor pentru a emite soluții adecvate.

3. Ne detașăm și nu vom prelua tacticile predecesorilor (denigrarea imaginii învinuiților, scurgerile controlate în presă a datelor din anchete, intimidarea judecătorilor etc), pentru influențarea magistraților la adoptarea unor decizii în favoarea acuzării.

4. Procuratura va contesta de fiecare dată și doar pe căi legale, toate soluțiile instanțelor de judecată, care vin în contradicție cu probatoriul și legea.

5. Examinăm minuțios argumentele invocate de partea apărării și magistrați, și suntem hotărâți să ne continuăm activitatea în strictă conformitate cu atribuțiile și responsabilitățile legale.

6. Vom continua să depunem toate eforturile pentru investigarea obiectivă a dosarelor, indiferent de tentativele insistente ale unora de a zădărnici acest proces ireversibil.

7. Vom întreprinde toate măsurile pentru investigarea, finalizarea și expedierea în judecată, în cel mai scurt timp, a acestor cauze penale.

loading...

Comments are closed.