Social

Procuratura Generală pe urmele lui Dodon: A pornit investigații pe tergiversarea eliberarii ostaticilor din Afganistan!

Pinterest LinkedIn Tumblr

ULTIMA ORĂ – Procuratura Generală (PG) va investiga şi declaraţiile apărute în spaţiul public privind implicarea președintelui Igor Dodon pentru a tergiversa procesul de eliberare a ostaticilor.

„Autorităţile din mai multe instituţii din Republica Moldova, inclusiv Procuratura Generală, întreprind de mai mult timp acţiuni pentru rezolvarea, în cele mai sigure şi optime condiţii, a situaţiei privind cei doi cetăţeni moldoveni, ţinuţi ostatici în Afganistan. Pe acest caz a fost deschis şi un dosar penal, materialele căruia au fost secretizate, cercul de persoane implicate fiind strict limitat.
 
La finele anchetei vom veni cu detalii despre caz, care fără îndoială, vor face ca lucrurile să fie clare pentru toată societatea. La această etapă putem doar menţiona că, au fost întreprinse activităţi fără precedent pentru organele de drept din Republica Moldova, unele din ele cu risc major. Pe întreaga perioadă a anchetei s-a ţinut cont şi de consultanţa colegilor din alte state cu practici avansate pentru astfel de situaţii”, tansmite Procuratura Generală a RM.
 
Tot la această etapă PG menţionează că a constatat în cadrul măsurilor întreprinse mai multe încercări de aşa-numită implicare în eliberarea ostaticilor a diferitor personaje, care de fiecare dată zădărniceau activitatea organelor de stat competente şi tergiversa procesul de eliberare a victimelor. Aceste implicări erau motivate fie de interes material, fie de a obţine alte avantaje.
 
„Ne vom expune în modul corespunzător şi asupra acestor circumstanţe, la fel cum vom investiga şi ultimele declaraţii expuse în spaţiul public despre implicarea unor forţe pentru a tergiversa procesul de eliberare a ostaticilor.
 
Cazul este unul cu particularităţi specifice, care presupune acţiuni cu un mare grad de discreţie, dar mai ales, un mare grad de profesionalism şi responsabilitate, toate acestea având un rol esenţial în asigurarea securităţii celor doi moldoveni care au fost ţinuţi ostatici.
În acest context, menţionăm că unele informaţii vehiculate în spaţiul public zilele acestea de anumite persoane sunt total iresponsabile, riscă să pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice, dar şi să compromită operaţiunile speciale, aflate în desfăşurare, având în vedre faptul că cele două persoane încă nu sunt în custodia autorităţilor Republicii Moldova şi în deplină siguranţă”, se mai arată în comunicatul Procuraturii. 
Ivan Ceban, Zinaida Greceanii, Vlad Batrincea, Igor Dodon, PSRM, Partidul Socialistilor, amnisiterea moldovenilor din Rusia, Dodon promite amnistierea cetatenilor moldoveni, federatia rusa, moldovenii din Rusia, moldovenii care lucreaza in rusia, o moldoveanca a nascut in inchisoare, a nascut in puscarie, Dodon la Moscova, Dodon din nou in Rusia, Dodon si Putin, Dodon MedvedevTotodată instutția face apel la mass-media să manifeste maximă prudenţă şi reţinere în mediatizarea informaţiilor vehiculate în spaţiul public de persoane neautorizate. „Este un caz care priveşte vieţile unor concetăţeni şi orice fel de abordare inadecvată ar putea produce daune majore operaţiunilor aflate în desfăşurare. Atragem, de asemenea, atenţia persoanelor care vehiculează informaţii de natură să pună în pericol viaţa ostaticilor, asupra consecinţelor legale pe care le pot purta în cazul în care prin acţiunile lor vor genera o turnură negativă în acest caz”, transmite PG. 
 
Amintim că cei doi piloții moldoveni, luați ostatici în Afganistan, în noiembrie 2015 au fost eliberați recent. Despre aceasta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui briefing susținut astăzi, 11 februarie. Ulterior, Andrian Candu a venit cu o reacție, președintele parlamentului a ținut să critice situația dată, menționând că șeful statului a profitat de aceasta, în scop electoral.
loading...

Comments are closed.