Procuratura răspunde la scrisoarea deschisă a lui Viorel Morari: „PG nu polemizează cu inculpații și nu intră în confruntări inutile”

Procuratura Generală a venit cu o reacție la scrisoarea deschisă adresată procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de către șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. În reacție, reprezentanții Procuraturii spun că „nu polemizează cu inculpații și nu intră în confruntări inutile”.

„Rezultatele controalelor efectuate la subdiviziunea pe care Viorel Morari a condus-o, calitatea și produsul muncii fostului Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, dar și a unor subalterni de-ai săi a aflat-o întreaga societate. Plângerile cetățenilor pe abuzurile admise de acești „procurori” nu contenesc sa vină pe adresa Procurorului General. Zilnic, instituția recepționază astfel de adresări, iar numărul lor ia amploare. Acest lucru reconfirmă ilegalitățile stabilite în cadrul controalelor, temeinicia deciziilor adoptate în privința responsabililor și spulberă toate miturile despre calitățile personale, profesionale și manageriale ale acestora”, se arată într-un comunicat remis de PG.

Conform sursei, actuala conducere a Procuraturii Generale va continua să persevereze în direcția resetării sistemului și readucerea activității instituției în albia legalității și normalitătii.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, i-a adresat o scrisoare deschisă procurorului general Alexandr Stoianoglo. Morari își motivează scrisoare prin faptul că la 12 februarie curent a depus la Procuratura Generală o cerere prin care a solicitat să fie primit de Stoinoglo în audiență, argumentându-și cererea prin necesitatea de a-i prezenta probe privind „abuzurile comise de către procurorii subalterni și a evita o eventuală inducere în eroare de către ultimii” și spune că până la moment nu a primit niciun răspuns (afirmativ sau negativ) la solicitare.

Citește și: Edilul capitalei, la bustul marelui poet: Mihai Eminescu va rămâne veșnic viu, prin lucrările sale prețioase

Total
0
Shares
Total
0
Share