Procuratura venezueleană a emis un mandat de arestare pe numele liderului opoziţiei

Procuratura venezueleană a anunţat joi că a emis un mandat de arestare pe numele liderului opoziţiei Juan Guaido şi că va solicita lansarea unei notificări roşii de către Interpol pe baza investigaţiilor efectuate de un tribunal din Statele Unite şi dezvăluite de presă, transmite vineri AFP, sursă citată de agerpres.ro

Procurorii au fost desemnaţi “să emită un mandat de arestare pe numele său şi o cerere de notificare roşie de către Interpol pentru ca să plătească pentru infracţiunile sale”, a declarat procurorul Tarek William Saab într-o intervenţie televizată.

Exilat în Statele Unite, Juan Guaido este acuzat în special de trădare, uzurpare de funcţii, spălare de bani şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

“Guaido a folosit resursele PDVSA (gigantul petrolier public Petroleos din Venezuela) pentru a provoca pierderi care se apropie sau depăşesc 19 miliarde de dolari”, a declarat procurorul venezuelean, care a spus că se bazează pe “dezvăluirile” furnizate presei “de un tribunal federal din Statele Unite”.

Fost preşedinte al Adunării Naţionale, Juan Guaido s-a autoproclamat “preşedinte interimar” al Venezuelei în ianuarie 2019, după realegerea preşedintelui Nicolas Maduro în 2018. Guaido a putut conta în special pe sprijinul Washingtonului, care adoptase o serie de sancţiuni împotriva regimului de la Caracas, inclusiv un embargo asupra petrolului venezuelean.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share