Procurorii anticorupție au ajuns la DNA

În perioada 20 – 22 martie 2024, o delegație formată din 10 procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție, participă la o vizită de studiu la Direcția Națională Anticorupție din România.

Principalele obiective ale acestor întâlniri sunt orientate spre îmbunătățirea și extinderea cooperării interinstituționale în domeniul combaterii corupției la nivel înalt între cele două instituții, precum și spre susținerea eforturilor de investigație penală și de preluare a celor mai bune practici din activitatea de urmărire penală a procurorilor anticorupție din cadrul DNA.

De asemenea, procurorii vor discuta și vor dezbate aspecte esențiale legate de activitatea de urmărire penală și de cooperare, reprezentare și asistență juridică internațională în cadrul dosarelor penale instrumentate.

“România este un exemplu de bune practici în combaterea corupției la nivel înalt, astfel consolidarea cooperării cu Republica Moldova în acest domeniu este crucială, justiția și combaterea marii corupții fiind elemente cheie pentru aderarea la Uniunea Europeană.

În contextul consolidării acestei colaborări fructuoase, Procuratura Anticorupție beneficiază de suportul Proiectului de Reformă a Justiției și Combatere a Corupției (JARA), finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Pe această cale, exprimăm aprecierea pentru angajamentul și sprijinul acordat Procuraturii Anticorupție de către Direcția Națională Anticorupție și celor ce susțin asemenea proiecte”, scrie în comunicatul instituției.

Total
0
Shares
Total
0
Share