Social

Procurorii au dat pe foc 218,4 kg de heroină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmare a sentinței din decembrie 2021 în dosarul celor peste 200 kg de heroină adusă prin contrabandă din Iran, oamenii legii au supus substanța stupefiantă nimicirii prin ardere.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Cantitatea totală de 218,4 kg de heroină, ambalate în peste 1090 pachete de polimer, a fost nimicită ulterior formării unei comisii cu participarea procurorilor PCCOCS, ofițerilor INI, ai Serviciului Vamal, cu sprijinul SIS. Procedura a urmat contestărilor depuse de cei doi cetățeni din Turcia, la Curtea de Apel Chișinău, condamnați la 6 și 11 ani închisoare, după ce și-au recunoscut vinovăția.

Ulterior, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a emis titlu executoriu în toamna lui 2022 privind nimicirea heroinei, ca și corp delict anexat la dosarul de contrabandă. Procedura a fost pusă în executare în baza dispoziției șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), după care au urmat interpelări la entitățile vizate, astfel încât procedura a avut loc miercuri, în Chișinău, la Centrala electrică cu termoficare a societății pe acțiuni Termoelectrica. Totodată, procedura nimicii celei mai mari capturi de heroină din istoria Moldovei a fost documentată video.

În ceea ce privește implicarea altor persoane în schema de contrabandă, urmărirea penală continuă.

loading...

Comments are closed.