Procurorii au reținut trei suspecți în cazul minorei violate

Procuratura raionului Sîngerei informează că, la 16 august 2022, în baza plângerii prealabile, a pornit o cauză penală pe faptul săvârșirii infracțiunilor de viol, comis cu bună-știință asupra unei minore (art. 171 alin. (2) din Codul penal) și privațiunea ilegală de libertate (art.166 alin. (2) din Codul penal).

Prin urmare, la această etapă preliminară a investigațiilor efectuate, procurorii au constatat că, victima care s-a dovedit a fi o minoră, în vârstă de 14 ani a fost ademenită de către un bărbat, în rezultatul căreia a plecat cu acesta la domiciliul ultimului, unde contrar voinței sale ar fi întreținut cu ea un raport sexual forțat.

Totodată în rezultatul cercetării cazului s-a stabilit că, după ce ar fi fost violată, de către făptuitor a fost privată ilegal de libertate într-o locuință dintr-o localitate din raionul Sîngerei, unde s-a aflat în jur de 15-20 min, după care victima a fost eliberată de către bănuit, aceasta deplasându-se singură spre domiciliul.

Precizăm că, în momentul de față, victimei minore i se asigură consilierea psihologică necesară, conform normelor aferente cazurilor de abuz sexual.
Așadar, urmare a măsurilor întreprinse de către procurori în comun cu ofițerii din cadrul Inspectoratului de poliție Sîngerei, astăzi 17 august 2022, făptuitorul a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

Astfel, urmare a audierii victimei minore și primului suspect reținut, oamenii legii au identificat încă doi suspecți în săvârșirea infracțiunii de viol. Aceștia au fost reținuți pe un termen de 72 de ore și sunt audiați în acest moment referitor la circumstanțele cazului investigat.

În continuare, după înaintarea acuzațiilor pe caz, procurorii vor înainta demersuri către judecătorul de instrucție în vederea aplicării măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile.

Subsecvent, informăm că, la momentul actual în cadrul urmăririi penale se întreprind toate acțiunile procesuale posibile în vederea stabilirii tuturor circumstanțele relevante pe caz, despre care fapt vom informa suplimentar.

Persoanele acuzate de săvârșirea unei infracțiuni sunt prezumate nevinovate atâta timp cât vinovăția lor nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share