Actual

Procurorii cer arest pentru judecătorul prins în flagrant pentru acțiuni de corupție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție i-a înaintat astăzi învinuirea magistratului de la Judecătoria Chișinău, care acum două zile fusese reținut în flagrant pentru trafic de influență. De asemenea, procurorii au depus azi la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demers cu solicitarea de aplicare în privința acestuia a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Respectiva cauză penală a fost inițiată de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, magistratul ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

Tot astăzi, procurorii anticorupție l-au pus sub învinuire și pe conducătorul agentului economic care ar fi oferit mită, acțiunile acestuia fiind cercetate sub aspectul infracțiunii de ”corupere activă.”

Urmărirea penală e în plină desfășurare, iar procuratura va reveni cu detalii suplimentar.

loading...

Comments are closed.