Actual

VIDEO // Procurorii consideră „neîntemeiată și ilegală” decizia privind eliberarea lui Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorii consideră „neîntemeiată și ilegală” decizia de astăzi, 26 mai, a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, de a-l plasa în arest la domiciliu pe 30 de zile pe ex-președintele R. Moldova Igor Dodon și anunță că o vor contesta în instanța de Apel. Magistrații nu exclud că președintele de onoare al Partidului Socialiștilor ar putea fugi din țară, sau ar putea lua legătura cu membri ai grupului criminal organizat vizați în anchetă prin intermediul aplicațiilor mobile, dar și că ar putea distruge probe valoroase pentru dosar, scrie replicamedia.md, un portal afiliat PAS și președintelui Maia Sandu.

“Este o decizie ilegală, neîntemeiată., va fi contestată. Noi am prezentat probe suficiente care urmau a fi luate în considerare și supuse controlului de proporționalitate. Considerăm că instanța urma să admită demersul cerut de noi. Nu am reușit să lecturăm Încheierea, o să o lecturăm, pe fiecare motiv în parte o să-l dezbatem prin probe. Dacă nu sunt suficiente probe, doar instanța de fond se va putea expune. La momentul de față vorbim de riscuri, dacă erau sau nu probate riscul de a influența martorii, etc”, a declarat procurora Eugenia Zubco.

„A fost prezentate probe ca anexă la dosar, peste 100 de file. Probe care denotă riscul distrugerii probelor, influențării martorilor, determinarea de a depune declarații false. După viziunea noastră și materiale prezentate instanței pentru cercetare, este inadmisibil pentru că o persoană este plasată în arest la domiciliu, având posibilitatea reală de a comunica cu alte persoane vizate în anchetă. Este disproporționat că unei persoane i se aplică arest preventiv, dar unei persoane căreia i se incriminează patru capete de acuzare – arest la domiciliu ”, afirmă Petru Iarmaliuc.

Responsabilii au precizat că există o urmărire penală, învinuiri și probe suficiente și concludente pentru a declara că grupul Plahotniuc este unul criminal organizat.

Potrivit procurorilor, video de 5 minute apărut în presă referitor la „kuliok” sunt doar o parte dintr-o filmare de 40 de minute.

„Există probe și noi vom demonstra că această cauză penală este bazată pe date factologice și aprecieri judiciare”, au conchis procurorii.

Amintim că astăzi, 26 mai, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a fost escortat de către mascații de la Centrul Național Anticorupție (CNA) la sediul Judecătoriei Ciocana, acolo unde judecătorii au decis plasarea în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile.

Urmare pronunțării deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, fostul șef de stat Igor Dodon a declarat reporterilor că dosarul său a fost intentat la indicația actualei președinte a țării, Maia Sandu, cu scopul de a „neutraliza opoziția”.

loading...

Comments are closed.