Alte știri

Procurorii din 12 state au semnat o scrisoare către Facebook și Twitter. Cer măsuri imediate împotriva anti-vaxxerilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Facebook și Twitter au primit o scrisoare semnată de 12 procurori, care cer rețelelor sociale să lupte cu mai multă fermitate împotriva propagării de informaţii false privind vaccinurile anti-COVID-19. Momentul nu este deloc întâmplător.

Scrisoarea a fost trimisă miercuri lui Jack Dorsey şi lui Mark Zuckerberg, şefii Twitter şi Facebook. Procurorii din New York şi alte 11 state au transmis preocuparea faţă de „utilizarea acestor platforme pentru propagarea de informaţii frauduloase” arată procuratura din New York, potrivit AFP și Agerpres.

Scrisoarea a fost trimisă în ajunul audierii în Congres, joi, a lui Mark Zuckerberg, Dorsey şi a patronului Google, Sundar Pichai, consacrată eforturilor de combatere a dezinformării.

Or, acest lucru a “sporit reticenţa faţă de vaccinuri, ceea ce va încetini redresarea economică şi, mai important, va provoca în final şi mai multe decese inutile”, susţin semnatarii scrisorii.

Procurorii americani invocă cifrele Centrului pentru combaterea urii online, care estimează la 59 milioane numărul abonaţilor cu conturi “anti-vaccin” pe Facebook, Instagram, Twitter şi YouTube, fără a preciza dacă este vorba de abonaţi din SUA sau şi din alte ţări.

Deşi Facebook şi Twitter au făcut “un pas în direcţia cea bună” cu recentele lor măsuri împotriva dezinformării, procurorii americani le reproşează că nu au blocat complet conturile unor militanţi anti-vaccin “notorii”. Potrivit procurorilor, 12 dintre aceştia sunt la originea a 65% din conţinutul anti-vaccin de pe Facebook, Instagram şi Twitter, o ţintă predilectă fiind minoritatea neagră, cunoscută ca neîncrezătoare în vaccinare, din motive în mare parte istorice.

Mai exact, Facebook nu a adresat avertismente grupurilor de pe platformă create de un anume militant anti-vaccin, Larry Cook, afirmă semnatarii scrisorii.

Au semnat scrisoarea procurorii statelor New York, Connecticut, Delaware, Iowa, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Carolina de Nord, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island şi Virginia.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.