Politică

Procurorul din Bălți care a fost împotriva cazării medicilor români a fost promovat într-o nouă funcție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura raionului Drochia va avea un nou procurur-șef. Este vorba despre fostul procuror-șef al orașului Bălți, Viorel Tureac.

O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor.  Membrul CSP, Emanoil Ploșniță, a fost curios de ce Tureac a decis să candideze pentru funcția de procuror-șef la Drochia, având în vedere că experiența pe care o deține i-ar fi permis să țintească spre funcții mai înalte.

Fiind procuror șef la Bălți cred că trebuia să mergeți în ascensiune, la o funcție mai înaltă nu să reveniți la raion. La raion putea să vină un începător, dvs sunteți un specialist cu experiență”, a spus Ploșniță.

Tureac a răspuns că la baza deciziei sale au stat factori obiectivi:

„Am fost în calitate de procuror conducător peste 13 ani. Având în vedere că nu mai pot candida pentru un alt mandat, am decis să încerc să dețin această funcție în una dintre procuraturile raionale. Am decis să merg la Drochia și să încerc să activez acolo procuror conducător”.

Întrebat ce planuri are pentru dezvoltarea procuraturii din raionul Drochia, Viorel Tureac a declarat:

Principalul obiectiv este organizarea corectă a activității Procuraturii, distribuirea activităților de serviciu într-un mod corect. Respectiv, conclucrarea cu organele poliției, cu autoritățile publice locale. Eu consider că procuratura raionului Drochia a activat bine, dacă va fi posibil voi încerca să mișc lucrurile de la bine spre mai bine. Mă interesează situația crimonologică din fiecare localitate și de acolo voi începe să gestionez relațiile cu autoritățile publice locale”.

Totuși, răspunsul nu a fost pe placul unor membri CSP.

Nu sunt satisfăcut de răspuns, pentru că tot ce spune domnul Tureac este vechi, învechit total. El nu merge în pas cu timpul”, a declarat Emanoil Ploșniță.

Viorel Tureac are 28 de ani de experiență în Procuratură. 13 ani a activat în calitate de procuror șef la Bălți, iar alți 4 ani a fost adjunct al procurorului de Bălți.

Mai mult, editorialistul portalului de știri NordNews a scris recent că Tureac s-a opus categoric cazării medicilor români, motivând că, odată ce cadrele medicale vor îngriji de cei infectați cu coronavirus la Spitalul Clinic din municipiu, vecinătatea lor ar putea fi periculoasă pentru el și familia sa.

Citește și: NO COMMENT // Imaginea care demontează orice încercare de stricare a relațiilor moldo-române

loading...

Comments are closed.