Actual

ULTIMA ORĂ // Procurorul general interimar va fi cercetat penal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi procurori de la Procuratura Anticorupție vor investiga pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu. Este vorba despre Vasile Plevan și Ina Frunză Bargan, ambii desemnați astăzi de către Consiliul Superior al Procurorilor, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Procurorul Vasile Plevan a fost desemnat ca urmare a unei adresări depuse de către avocatul Igor Hlopețchi, care apără interesele lui Ruslan Popov, adjunctul procurorului general (suspendat). Examinarea sesizării depuse a avut loc cu ușile închise, la propunerea președintei CSP, Angela Motuzoc. Ultima a motivat prin „faptul că sunt subiecte ce țin de urmărirea penală care este desfășurată în privința lui Ruslan Popov”.

Iar procurorul Ina Frunză Bargan a fost desemnată să investigheze pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, invocate de către activistul Veaceslav Valico. Acesta s-a referit la imaginile video distribuite recent în spațiul online, în care apare Dumitru Robu numărând o sumă de bani. Potrivit lui, este o situație cu suspecții de corupție.

loading...

Comments are closed.