Actual

Procurorul Igor Popa a plecat peste hotarele țării, confirmă Procuratura Anticorupție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție confirmă că procurorul Oficiului Ciocana, Igor Popa, a plecat peste hotare. Potrivit instituției, plecarea în afara țării a fost permisă prin încheierea emisă de către judecătorul de instrucție, care a acceptat o cerere a învinuitului. Acesta a invocat necesitatea unor intervenții medicale. Procuratura Anticorupție precizează că acte justificative în acest sens nu au fost prezentate, transmite IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Prin aceeași încheiere, judecătorul de instrucție a obligat procurorul să restituie învinuitului pașaportul. „Procurorii anticorupție consideră încheierea judecătorului de instrucție ca fiind neîntemeiată, ținând cont de faptul că în cadrul ședinței de judecată nu au fost prezentate acte justificative care să confirme necesitatea unei consultații medicale sau intervenții peste hotarele țării”, precizează Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă.

Procurorul-șef al sectorului Ciocana, Igor Popa, adjunctul procurorului-șef al municipiului Chișinău, a fost reținut pe 9 noiembrie. Acesta este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogățirii ilicite. Potrivit procurorilor, temei pentru începerea urmăririi penale au servit investigațiile jurnalistice referitor la averea adjunctului procurorului-șef al municipiului Chișinău. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu, iar apoi sub control judiciar.

loading...

Comments are closed.