Actual

Procurtura Generală cere extrădarea lui Vlad Plahotniuc din Cipru și Emiratele Arabe

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandr Stoianoglo, a anunțat joi, 22 octombrie, că Procuratura Generală a trimis cereri prin care solicită autorităților competente ale Ciprului și celor din Emiratele Arabe Unite extrădarea fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Reprezentanții Procuraturii Generale anunță că au cerut extradarea lui Vlad Plahotniuc din Cipru și Emiratele Arabe Unite.

Alexandr Stoiangolo, procuror general:„În afară de Turcia, PG a expediat cerere de extradarea lui Plahotniuc din Cipru și Arabia Saudită. Avem răspuns că Plahotniuc nu a traversat hotarele Arabiei Saudite”.

Anterior, Renato Usatîi, a declarat că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și-ar fi cumpărat un bilet pentru o cursă avia spre Cipru.

Amintim că, Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

Sursa: TV8.md

Citește și: INTERPOL: Ultima intrare/ieșire a lui Vladimir Plahotniuc în Grecia a fost în 2016

loading...

Comments are closed.