Lifestyle

Producător de filme pentru adulți, arestat după ce a înregistrat scene fierbinți într-un loc sacru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un producător a fost arestat pentru că ar fi înregistrat un film porno într-un loc sacru din Nigeria, Osun Osogbo, acolo unde se află un grup statuar reprezentând o zeiță a fertilității. Respectivul sit este înscris în patrimoniul mondial al UNESCO. 

King Tblac HOC, pe numele său adevărat Tobiloba Jolaosho, este un producător care se bucură de o imensă popularitate, scrie BBC. El va fi judecat pentru „tulburarea liniștii publice” după ce a postat pe rețelele sociale fragmente din scenele filmate în locul sacru, în care apare îmbrăcat în roba albă a celor care i se închină zeiței Osun.

Unul dintre adepții zeității a afirmat că Jolaosho a pângărit acest loc sfânt unde credincioșii veneau pentru a se ruga și pentru a-i aduce daruri zeiței Osun. Pedeapsa i-o vor decide chiar ei, după încheierea anchetei poliției.

Aflată în patrimoniul mondial al umanității din 2003, UNESCO spune despre pădurea sacră Osun Osogbo că este una dintre ultimele rămășițe ale pădurii virgine din sudul Nigeriei și este sălaș al zeiței fertilității Osun, una dintre zeitățile comunității Yoruba. Potrivit mitologiei acestei etnii, zeița Osun a fost una dintre multele soții ale lui Sango, o puternică zeitate din folclorul local.

În fiecare an, mii de oameni vin la festivalul Osun Osogbo, o sărbătoare tradițională care ar data de 600 de ani. Durează două săptămâni și este considerată cel mai mare eveniment religios al anului pentru populația Yoruba, atrăgând spectatori nu numai din Nigeria, dar și din restul lumii.  La festival oamenii dansează, cântă, bat tobe și vin îmbrăcați în costumații elaborate pentru a o îndupleca pe zeița Osun. Adepții ei cred că pădurea sacră este unul dintre ultimele locuri în care se arată duhurile (Orishas) pentru a-i binecuvânta.

Citește și: Răpit, dezbrăcat și bătut de agresorii săi, un britanic a scăpat aruncându-se pe geam

loading...

Comments are closed.