Alte știri

Producătorii autohtoni au vândut aproape 200 de tone de fructe la Târgul de Roadă desfășurat în Scuarul Catedralei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tone de fructe s-au vândut ca pâinea caldă în doar câteva ore în centrul Capitalei.

Producătorii de struguri, mere, mure şi prune uscate, care au rămas cu roada peste iarnă, s-au întâlnit din nou la târg. Fructele au fost vândute cu preţuri aproape la jumătate faţă de cele din magazine şi pieţe. Majoritatea fermierilor spun că prin organizarea acestui eveniment speră să-şi recupereze măcar o mică parte din cheltuieli, transmite Publika.md

Unii producători au pus la dispoziția cumpărătorilor fructe uscate după tehnologii noi. „Prunele care sunt atât cu sâmburi cât și fără au un gust deosebit fiind hidratate”, spune unul dintre producători. Iar oamenii au format cozi la taraba cu mure congelate. Deşi au costat 50 de lei, în mai puţin de două ore, au fost vândute 100 de kilograme.

Pe lângă mure, mere și prune, cele mai populare totuși au fost lăzile cu struguri. În total, la târg s-au adunat 27 de agricultori din toate colţurile ţării care au adus aproximativ o sută de tone de struguri, 20 de tone de mere şi şase tone de mure.

Astfel, în prima jumătate a zilei, scuarul Catedralei putea fi asociat cu o piaţă. Târgul a fost binevenit mai ales pentru cei care ţin post. Târgul de roadă locală a fost organizat a doua oară, după ce duminica trecută, 16 producători autohtoni au vândut peste 180 de tone de struguri și 10 tone de mere.

loading...

Comments are closed.