Social

Producătorii de lactate tremură! ANSA a inițiat procedura de verificare a acestora

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reacţia Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor nu s-a lăsat mult aşteptată, în urma informaţiilor apărute în presă privind conţinutul sporit de grăsimi vegetale în produsele lactate. Ieri au început primele verificări ale experţilor ANSA, care au trecut pragul celui mai mare producător de lacate din ţară. Astfel de controale vor fi efectuate la toate companiile din domeniu.

Reprezentanții ANSA au prelevat probe de produse lactate atât din depozit, cât și din magazinul alimentar al firmei. Rezultatele analizelor de laborator vor fi cunoscute în cinci zile. Totuși, specialiștii ANSA spun că în urma controalelor făcute, acum câteva luni, au fost depistate nereguli la mai mulţi producători, inclusiv la JLC, transmite Canal3.

Au fost prelevate foarte multe probe și anume în vederea stabilirii falsificării acestor produse cu prezența grăsimilor străine. Avem și rezultate neconforme, avem și aplicarea amenzilor față de agenți economici, avem produse nimicite„, a comunicat directorul general adjunct ANSA, Ion Toma.

Reprezentanții companiei de lactate spun că rezultatele expertizei, anunţate în presă acum câteva zile, nu ar corespunde realităţii şi nu exclud că ar fi fost făcute la comanda unui concurent.

Este un fals. Nu mă rușinez să spun acest cuvânt. Noi niciodată în astfel de produse nu am utilizat uleiuri vegetale. Nu este posibil pur și simplu, deoarece prin adaosul de uleiuri vegetale nu s-ar fi închegat granulele de brânză„, a menţionat tehnologul principal JLC, Olga Obuhova.

Mai mult, angajații JLC își exprimă nedumerirea legată de faptul că probele au fost prelevate în noiembrie, iar rezultatele au fost făcute publice abia acum.

Cum noi facem producția, în fiecare zi, orice probă se păstrează atât timp cât are termenul de valabilitate a produsului. Când trece termenul de valabilitate produsul se nimicește. Noi acum să dovedim ceva nu putem„, a spus directorul comercial JLC, Veaceslav Digol.

Săptămâna trecută, portalul logos-press.md a publicat rezultatele unei expertize la care a fost supusă producţia de lactate a unor companii autohtone şi străine. Potrivit studiului, în multe mostre, este cu mult depăşită limita admisibilă de grăsimi vegetale. În unele cazuri, nivelul acestora este de 95 la sută.

loading...

Comments are closed.