Producătorii de pâine nu s-au grăbit să cumpere grâu alimentar din rezerva de stat

La începutul lunii iunie curent, Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne anunța despre desfășurarea concursului privind selectarea beneficiarilor finali de grâu alimentar din rezervele de stat în cantitate de 1300 tone, din roada anului 2018 în vederea împrospătării cu decalaj în timp, iar prioritate a fost acordată producătorilor de pâine, prețul de vânzare fiind de 5,27 lei pentru 1 kg de grâu (5275 lei/tona).

Pentru Telegraph.md, responsabilii de la Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne au confirmat, că pentru procurarea stocului de 1300 tone nu au fost prezentate careva dosare, iar cereri de la producătorii de pâine nu au parvenit.

În consecință, Agenția a prelungit termenul de depunere a dosarelor de participare la concursul privind selectarea beneficiarilor finali de grâu alimentar din rezervele de stat în vederea împrospătării cu decalaj în timp.

Pentru participare la concurs, sunt invitați agenți economici autohtoni, solicitanți ai grâului alimentar din rezervele de stat din roada anului 2018.

Grâul va fi eliberat în bază de contract, cu prezentarea obligatorie a unei garanții financiare/bancare, cuantumul căreia va asigura reîntregirea cantității de grâu scoasă din stoc, la prețul stabilit de Comisia mixtă pentru stabilirea prețurilor la bunurile din rezervele de stat și de mobilizare, cât și a cheltuielilor de contingență în mărime de 8% din valoarea cantității eliberate.

Prețul grâului alimentar, stabilit de către Comisia mixtă de stabilire a prețurilor la bunurile din rezervele de stat şi de mobilizare, necesare pentru calcularea sumei garanției financiare/bancare constituie 5275,00 lei/tona.

Total
0
Shares
Total
0
Share