Social

Produsele aruncate din magazine ca fiind expirate, sunt vândute la marginea drumului la jumătate de preț!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un fenomen nou pentru Republica Moldova, au apărut așa numiții „gunoieri”, cei care vând la jumătate de preț, produsele aruncate de către magazine.

Voi știți ce mâncați? Nu vă grăbiți cu concluziile, e mare posibilitatea ca anume produsele care se află în frigiderul vostru sunt expirate. Mai mult de atât, aceste produse ar putea fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră, despre acest lucru a scris jurnalistul Valentin Andronic.

După o regulă nescrisă, termenul de valabilitate poate fi schimbat, prelungit nu mai mult de trei ori. Când vedeți în supermarkete produse la promoții, probabbil acestora le-a fost prelungit termenul de valabilitate a treia oară deja, deci, ar putea să provoace o intoxicație. După ce expiră al treilea termen de valabilitate, produsele sunt aruncate, doar că au apărut așa numiții „gunoieri”. Aceștia aleg produsele expirate dar care arată bine din tomberoane, și you are welcome, produse la jumătate de preț.” scrie jurnalistul.

Aceste produse sunt vândute la marginea drumului sau în piețe. Produsele din carne, de exemplu după expirarea lor trebuie să fie nimicite prin ardere. Doar că după expirare, aceste produse sunt vândute ilegal la jumătate de preț. Comercianții sau gunoierii tratează carnea în condiții casnice cu ulei sare și piper, și la marginea drumului vedem un produs „proaspăt”.

Nu demult, Andronic a fost singur martor la un astfel de caz în Fălești.

În Fălești, pe str. Moldovei, vis-a-vis de magazinul Linella sunt situate mai multe tomberoane. Seara trecând pe acolo am văzut că containerele erau explorate de către o femeie îmbrăcată decent și o adolescentă. Alături de ele era o ladă cu lapte, cașcaval și brânză. Mai multe bucăți de salam le strângeau într-o geantă. Am frânat și am întrebat ce caută femeia aici. Ea a răspuns că magazinul zilnic aruncă produsele expirate, dar ele arată destul de bine, nu sunt alterate și bune la gust. Femeia vindea produsele familiilor social-vulnerabile la jumătate de preț.

Fiți foarte atenți la produsele pe care le folosiți în mâncare.

loading...

Comments are closed.