Alte știri

Profesor Universitar, despre decizia cu privire la Năstase: Puterea judecătorească și-a găsit un nou stăpân

Pinterest LinkedIn Tumblr

Constituționalistul, candidatul Partidului „Voința Poporului” și fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Teo Cârnaț, susține că prin decizia Curții de Apel Chișinău prin care lui Andrei Năstase i-a fost validat mandatul de primar în urma alegerilor anticipate din 2018, puterea judecătorească din R.Moldova și-a găsit un nou stăpân.

Profesorul universitar mai susține că prin această decizie, în plină campanie electorală, favorizează intenționat un concurent electoral, adică pe Andrei Năstase.

„SOS! Puterea judecătorească moldoveneasca și-a găsit un nou stăpân – Andrei Nastase!

Asta pentru ca prin decizia de astăzi a Curții de Apel in plină campanie electorală se favorizează un concurent electoral in mod intenționat, și anume pe A. Nastase! Se încalcă flagrant principiul egalității concurenților electorali! Mai mult ca atât, aceasta decizie poarta mai mult un caracter politic, decat juridic, fiindca putea sa apara înainte sau după campania electorală, ci nicidecum acum!

Totuși, prin aceasta decizie A. Nastase poate exercita funcția de Primar General al mun. Chișinău pentru 4 săptămâni, dacă isi da demisia din funcția de Ministru al MAI și se retrage din campania electorală și nimeni nu contesta decizia la Curtea Suprema de Justiție!”, se spune în mesajul lui Teo Cârnaț postat pe pagina sa de facebook.

 

 

loading...

Comments are closed.