Actual

Profesorii, supărați pe guvernare, după ce le-a fost anulat premiul anual

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații din domeniul Educației sunt supărați de Guvernul Gavrilița, care a anulat premiul anual pentru bugetari. Despre aceasta se menționează într-un comunicat de presă emis de către Federația Sindicală a Educației și Științei, care reprezintă interesele a peste 105 mii de angajați din învățământul național.
Reacția sindicaliștilor vine după ce, astăzi, Guvernul a examinat amendamentele la proiectele Legii bugetului de stat pentru anul 2022.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Examinând avizele Guvernului la amendamentele la aceste legi anuale importante, putem concluziona despre lipsirea de dreptul de a beneficia de premiul anual nu doar aferent rezultatelor anul 2020, dar și despre incertitudinea achitării premiul anual aferent anului 2021 în anul curent, fapt ce este inadmisibil, mai cu seamă în contextual în care majorarea valorilor de referință este planificată de doar 5,6% – 5,9% în condițiile în care prețurilor medii de consum doar în perioada a 10 luni ale anului 2021 au crescut cu 8,29%, urmând să crească până la finele anului, reieșind din majorarea tarifelor la resurse energetice care vor afecta puterea de cumpărare a populației în ansamblu. Pornind de la cele menționate, chemăm Guvernul și Parlamentul să identifice resursele financiare necesare pentru onorarea angajamentelor sale referitor la acordarea premiului anual pentru cei peste 150 de mii de salariații din sectorul bugetar întru evitarea nemulțumirilor și creșterea tensiunilor în masă”, se arată în mesajul sindicaliștilor.

loading...

Comments are closed.