Actual

Programul Alimentar Mondial va continua să acorde asistență refugiaților ucraineni din Moldova și după ridicarea stării de urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova intenționează să încheie un Memorandum cu Programul Alimentar Mondial (PAM), care va crea cadrul necesar pentru susținerea refugiaților ucraineni din țara noastră chiar și după ridicarea stării de urgență. 

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În prezent, Programul Alimentar Mondial acordă asistență umanitară Republicii Moldova în baza Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 25 martie 2022.

Prim urmare, semnarea Memorandumului este necesară, pentru ca PAM să își poată continua activitatea și după ridicarea stării de urgență.

Documentul prevede importul și livrarea produselor alimentare refugiaților și familiilor gazdă. De asemenea, beneficiarii vor primi și mijloace bănești. Totodată, PAM va coordona aspectele logistice de depozitare și transportare a ajutoarelor umanitare spre primării, centre de plasament și adăposturi de urgență.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Memorandumului cu Programul Alimentar Mondial.

După semnare, Memorandumul de înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și Programul Alimentar Mondial urmează să fie ratificat de Parlament.

 

 

loading...

Comments are closed.