Programul lui Șor: până la sfârșitul anului, în toate localitățile raionului Orhei va fi instalat sistem de iluminare stradală

Lucrări de Iluminare Stradală, Partidul „Șor”
Echipa lui Ilan ȘOR a demarat lucrările de iluminare stradală a tuturor localităților din raionul Orhei.
Toate cele 74 de sate și comune ale raionului vor fi iluminate până la sfârșitul anului, a dat asigurări președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu și deputata Partidului ȘOR Marina Tauber, în cadrul unui eveniment de lansare a lucrărilor. Vor fi iluminate inclusiv și localitățile din raion unde la ultimile alegeri locale nu au fost aleși primari reprezentanți ai Partidului ȘOR.
Prima localitate din raionul Orhei unde încep lucrările de iluminare stradală este satul Tabăra, din comuna Vatici. Muncitorii vor monta 11000 metri de cablu, 367 corpuri de iluminat de tip LED, vor fi modernizate posturile de transformare și instalate panouri de comanda și sistem inteligent pentru aprinderea și stingerea automată a energiei electrice la orele indicate. Președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu și deputata Marina Tauber, ambii reprezentanți ai Partidului ȘOR, au inspectat personal începerea lucrărilor în satul Tabăra.
Deputata Marina Tauber a reamintit, în cadrul evenimentului, că satul Tabăra face parte din circumscripția uninominală nr. 18, în care Ilan Șor a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
“Astăzi suntem în circumscripția domnului președinte Ilan Șor, ceea ce înseamnă că toate promisiunile noastre, tot ce a fost menționat în angajamentul public semnat de Ilan Mironovici, dar și tot ce a fost spus de primarul nostru al comunei Vatici, totul merge conform planului”, a menționat Tauber.
Iar președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu a menționat că toate localitățile din raion vor fi iluminate anul acesta sută la sută, nu doar traseele principale. 
“Proiectul presupune iluminarea sută la sută a satelor. Nu doar a traseelor principale, dar și a tuturor străzilor adiacente celor principale.  Practic repetăm succesul din orașul Orhei. La moment, avem iluminate stradal localitățile Cișmea, Breanova, Târzieni, Pohorniceni și Furceni. Ne propunem să finalizăm, până la sfârșitul anului, iluminarea stradală a tuturor celorlalte sate și comune din raion”, a declarat președintele raionului Orhei.
Tot în cadrul evenimentului, primarul comunei Vatici a explicat cât este de importantă pentru săteni iluminarea stradală.
“Oamenii nu se vor mai teme să meargă noaptea pe stradă, nu vor mai dibui drumul în beznă. Și părinții vor fi mai puțin neliniștiți pentru copiii lor care ajung uneori acasă puțin mai târziu după lăsarea serii. Este foarte bine să facem astfel de lucruri pentru oameni, pentru securitatea și pentru confortul lor”, a spus Dumitru Ciobanu, primarul comunei Vatici din partea Partidului ȘOR.
Anterior, președintele Partidului ȘOR, deputat în Parlament, Ilan Șor a declarat public că programul privind iluminarea stradală va avea loc în toate localitățile unde primăriile sunt conduse de primarii formațiunii politice, iar până la sfârșitul anului, în raionul Orhei, vor fi iluminate toate satele și comunele, indiferent de apartenența politică a primarului.
La alegerile locale din toamna trecută, Partidul ȘOR a obținut, în raionul Orhei, 29 din cele 38 de mandate de primar.  În total, raionul Orhei are 74 de sate și comune.
Reamintim, Partidul ȘOR a lansat recent un proiect prin care vrea să asigure cu iluminare stradală toate satele și comunele din țară conduse de primarii săi. La moment au loc deja lucrări în 2 localități: Ișcălău, raionul Fălești și Răculești, raionul Criuleni.
Total
0
Shares
Total
0
Share